Завърналият се начело на Славия треньор Златомир Загорчич заяви, че Арда заслужено се е класирал за финала за Купата на България с оглед показаното през настоящия сезон. Специалистът подчерта, че в момента отборът на Славия е далеч от неговите изисквания.

„Играхме срещу един силен отбор на Арда, който и в първенството демонстрира добри игри. Разделихме двете полувремена. Не се възползвахме от дузпата и не изравнихме резултата. Със сигурност щеше да бъде по-различно. През второто полувреме се опитахме, но не успяхме. Арда от самото начало беше силен. Арда заслужава този финал с показаното през сезона до този момент. Не се получиха нещата този път“, коментира Загорчич след мача.

"Когато получихме гол, трябваше да спечелим мача и да вкараме два гола. Ако бяхме вкарали дузпата, щеше да бъде съвсем различно за нас през второто полувреме. При футболистите е нарушено самочувствието. Опитахме по различен начин да изиграем мача. Искам да има много по-голяма дисциплина в отбора. Когато владеем топката, трябва да знаем във всеки един момент какво трябва да направим, а също и като се защитаваме. Трябва да бъдем много по-агресивни и в двете фази на играта. Искам да се опитам да помогна на хората, с които работих три години и половина. Остават ни три мача до края на редовната част от сезона. Надявам се, че с още две-три тренировки ще се разберем с футболистите и ще показваме нещата, които аз изисквам от тях“, добави треньорът на Славия.

„Много е далече Славия от моите изисквания, но ще се справим, убеден съм. Футболистите са загубили самочувствието си. Трябва да ги вдигнем и няма да има проблем. Когато влизаш със страх в мачове, няма как да се получат нещата. Не искам да чувам думата отпадане в съблекалнята и не допускам да отпаднем“, завърши Загорчич.

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството