Най-добре представилата се до момента българска спортистка на Олимпиадата в Сочи Александра Жекова сподели, че е останала изключително щастлива от факта, че е дала толкова много положителни емоции на феновете. Тя допълни, че е знаела върху какво да работи, за да постигне целите си и го е направила.

„Щастлива съм, че дадох толкова емоции на феновете и извървях този дълъг път. Никога няма да забравя този момент, когато 30 000 души извикаха името на България при влизането ни на стадиона”, сподели Сани Жекова пред БНТ.

„Този старт беше много важен за мен. Щастлива съм, че постигнахме това за България. Предстоят ми още стартове от световната купа до края на сезона, ще трябва да направим анализи. Технически съм една от най-добрите в света. Това зависи от много неща, важното е да имаме подкрепата на държавата”, коментира сноубордистката евентуално бъдещо участие на следващите зимни олимпийски игри в корейския курорт Пьонгчанг.

„Този тежък момент (б.р. контузията от Олимпиадата във Ванкувър преди 4 години) ме направи по-силна, той ме мотивира повече. Аз знаех върху какво да работя, за да постигна целите си и резултатите дойдоха. Допуснах две много сериозни грешки на скоковете и видях, че трябваше да има корекции на скоростта. Това ми отреди 11-а позиция в квалификациите. Трудно се мобилизирам, след като видя тежки падания. Трудно е запазиш концентрация при такова напрежение. Това е екстремен спорт и човек не бива да гледа на него на нещо много опасно. Много е важно децата да практикуват спортове, защото това създава дисциплина в тях, а това важно за тях във всеки един аспект”, каза още Жекова.

ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА ОЛИМПИАДАТА - ТУК!

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg