На прага на дебюта на новия BALKAN POKER TOUR (Балкански покер турнир) се налага корекция в програмата от турнири, с отлагане на самия дебют по технически причини. Домакин на първия ВРТ турнир ще бъде Гранд Хотел и Казино Интернационал в курорта Златни пясъци, а стартът ще бъде даден на 15 май от 16:00.

Първоначално обявеният стартов турнир на 10 май от 16:00 е анулиран по независещи от собственика на марката BALKAN POKER TOUR технически причини. Екипът на ВРТ учтиво кани всички записали се за участие в първоначално обявения дебютен турнир да заповядат на отложения дебют в Златни пясъци на 15 май. Екипът ще съдейства за настаняване в комплекса и по всички възможни начини на желаещите да участват. Сърдечни благодарности към всички, регистрирали се в отменения турнир и за проявения интерес към ВРТ, с пожелавания за много солидно представяне във всички следващи ВРТ турнири!

Всички ВРТ турнири в София са анулирани. Няма промяна по отношение на турнирите в Пловдив и Варна.

Всички онлайн квалификации за отменения турнир в София важат за следващ ВРТ турнир по избор! Промяна в програмата ще бъде обявена при първа възможност.

Във връзка с тази промяна, бихме искали отново да припомним на всички как точно функционира BALKAN POKER TOUR. Форматът на ВРТ е изграден на състезателна база и участието в турнирите предполага до голяма степен класиране през сателити – онлайн или на живо. Това е изключително важно за правилното функциониране на тура. Целта е всеки да може да се класира. Ако разполагате със сумата за участие помислете и за желаещите да участват, които нямат възможност да закупят билет директно. В крайна сметка, говорим за състезания, класация и шампионат. Нима на световното по футбол отиваш на финала, като си купиш директно билет за участие?! Всичко минава през квалификации. Така е във всички спортове.

В това отношение, за екипа на ВРТ състезанията по турнирен покер не правят никакво изключение. От всякаква гледна точка е необходимо осигуряването на равни състезателни начала за всички играчи, затова призоваваме всички желаещи да участват да свикнат да мислят за покер турнирите като за състезания, подчинени на строги правила. Иначе казано – играйте квалификационни сателити онлайн или на живо по ваш избор – така ще допринесете за развитието на състезателния дух на играта, обявена съвсем наскоро за мисловен спорт по време на конгреса на Sportaccord 2010. Това е едно невероятно признание за покера и на тази база очакваме много по-добра обществена интеграция за играта и сериозно увеличаване на възможностите за развитие в световен мащаб, с тенденция за включване в Олимпийските игри.

С всеки директно закупен билет се елиминира квалификационният принцип за участие в състезанията, което ги лишава от точно този елемент на съревнование, който иначе всички търсят и който е истинският катализатор за създаване на спортна атмосфера и желание за добро представяне в дългосрочен план.
BALKAN POKER TOUR е направен за играчите, за състезателите и за всички, които искат да се изявят чрез своите умения. Постигането на добри резултати е много важно, но не по-маловажен е принципът на равнопоставеност. Играйте в турнирите на BALKAN POKER TOUR с помощта на уменията си, не на парите си – за да спечелите пари, престиж и да натрупате още повече умения. Бъдете спортсмени! Възможността за директно купуване на билети за участие в ВРТ турнири остава. Акцентът обаче ще пада все по-силно върху възможностите за класиране чрез квалификации. Призоваваме всички за разбиране и съобразяване с формата на ВРТ./БЛИЦ