Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) няма информация за хванат с допинг национал. Шефът на централата Антон Коджaбашев обяви, че националите, участвали на европейското в Минск, са чисти.

“Не знам за такова нещо, а и не сме получавали писмо от Световната антидопингова агенция (УАДА). Научих за скандала от медиите", коментира Коджабашев.

Във вторник реномираният сайт Полска щанга обяви, че има хванат с допинг български състезател, но не назовава името.

Коджабашев все пак се застрахова, в случай че се потвърди поредният допинг скандал: "В момента няма федерация. Ние не съществуваме. Нямаме и треньори, защото не сме федерация. Министърът на спорта Свилен Нейков искаше да съберем лагер за европейското. Ако имаме хванат щангист, самият той си е виновен или неговите треньори. На лагера не са вземали забранени препарати."

Само няколко дни по-рано шефът на щангите обяви, че неговата федерация е единствената, която може да работи, защото има лиценз от министерството. За капак Коджабашев отново хвърли вината върху опозицията в щангите в лицето на шефа на алтернативната федерация Георги Иванов и члена на УС Златан Ванев: "Почти всички скандали идват от тях. Няма да се изненадам, ако всичко това идва от Ванев. В момента обаче щанги в България няма."

От опозицията не останаха длъжни, като обявиха, че Коджабашев трябва да си ходи заради поредната допинг издънка, че не дава пари на клубовете, както и на собствените си служители. Освен това според тях съдиите на световното за юноши в София са получавали парите си без договори и документи./БЛИЦ