Треньорите на свободната и класическа борба Виктор Райчев и Армен Назарян категорично заявиха, че запазени места в националните отбори няма и на Световни и европейски първенства ще отиват тези състезатели, които са в най-добра форма. Специалистите дадоха много добра оценка за представянето на националите на Евро 2013 в Тбилиси (Грузия). България спечели общо 6 отличия - титла на Иво Ангелов, сребро на Владислав Методиев и бронз на Явор Янакиев при класиците, които са и втори в отборното. А в свободния стил Владимир Дубов спечели сребро, Леонид Базан и Любен Илиев взеха бронза. В отборното нашите делят 4-то място с турците.

"Само съжалявам, че не бяхме с пълен състав заради контузия на едно от момчетата, иначе щяхме да сме дори първи", заяви Армен Назарян, старши треньор на класиците.

"Подмладихме състава, имаме потенциал, липсваше ни само титла", каза Валентин Райчев, старши треньор на свободния стил.

Шампионът при класиците Иво Ангелов (60) обяви, че след титлата се чувства доста по-уверен. След 4-годишна пауза и след серия от травми на голямата сцена с бронз се върна Явор Янакиев. Той изрази задоволство от представянето и благодарност към треньорския щаб, към съотборниците си, към федерацията, които са създали спокойна атмосфера за подготовка, която много влияе върху психиката. "Сребърният" Владислав Методиев благодари на треньорите за доверието и включването му в отбора.

Любен Илиев, който взе бронз, изрази съжаление, че може би опитът не му е достигнал за нещо повече.

От 10 април отборите трябва да започнат лагер в „Спортпалас". "Изготвили сме целогодишен план за 210 дни, а държавата финансира само 100, които изчерпахме за лагери преди Европейското", заяви Армен Назарян.

"Благодарение на федерацията нямахме проблеми с подготовката досега. Момчетата не са взели нито лев от началото на годината досега. В момента се борим за чест и слава, не за пари. Но няма ли пари за лагери, няма как да се подготвим", добави Назарян.

На срещата присъстваха и помощник треньорите - Георги Янчев (свободен стил), Милчо Радуловски и Янко Шопов (класически стил), които обясниха и за готвените промени в правилата, предпоставка борбата да стане по-атрактивна, основен фактор за запазването й в олимпийското семейство.