ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Огромният скандал в шахмата прие нови измерения. Набеденият за измамник американски гросмайстор Ханс Нийман заведе съдебно дело срещу световния шампион Магнус Карлсен и сайта Chess.com с иск за компенсация от 100 милиона долара.

Нийман публикува в социалните мрежи документите от иска си, подаден в окръжния съд на щата Мисури. От тях става ясно, че ответници по жалбата му са още шахматистите Хикару Накамура, Дани Ренш и компанията на Карлсен - „Play Magnus Group“.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Посочено е, че искът за 100 милиона долара е заради причинен сериозен ущърб на репутацията, кариерата и живота на Нийман.

Както е известно, наскоро стана ясно, че 19-годишният Нийман е използвал измама по врече на повече от 100 онлайн шахматни партии. Изданието Chess.com успя да го докаже с помощта на шахматен алгоритъм.

Младият гросмайстор е обвиняван, че използва анални топчета, за да получава сигнали отвън за ходовете, които да предприема. За тези умения се заговори след скандала със световния шампион Магнус Карлсен, който отказа да играе срещу Ханс Нийман.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК