ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Миналогодишният шампион на турнира по снукър PTC Victoria Bulgarian Open Джъд Тръмп няма да може да дублира успеха си, след като сензационно отпадна от надпреварата, провеждаща се в зала "Универсиада".

23-годишният англичанин изненадващо загуби от неизвестния Дейвид Гилбърт с 2:4 фрейм в третия кръг на турнира. Така 41-ият в света без съмнение сътвори първата голяма изненада в София до момента. Успехът му над Тръмп дори може да бъде считан и за една от изненадите на сезона изобщо.

Никой не предполагаше подобно развитие на срещата, след като Асото показа страховита форма през миналата година, а освен това започна силно и вчера, след като на старта разби с 4:0 фрейма Сандерсън Лам. Срещу Дейвид Гилбърт обаче Джъд даде тревожни индикации още в началото. Тръмп, който е един от любимците на българската публика, позволи на сънародника си на няколко пъти да се върне на масата, което доведе до загубата на първия фрейм с 55:64. Във втория Гилбърт тръгна с малък брейк от 13 точки, но Тръмп отвърна с грандиозна серия от 96 и проблемите сякаш изглеждаха далеч зад гърба му. Това впечатление се затвърди още повече в следващата част - нов солиден брейк от 90 точки. Вместо да надгради над представянето си обаче световният номер 3 допусна изравняване, като загуби четвъртия фрейм с 46:67.

Негативното развитие на тази партия съвсем срина формата му и в оставащите две части той бе просто зрител и не записа нито една точка, докато Гилбърт подпечата престижния си успех с поредици от 70 и 73 точки, детронирайки шампиона.

Така, след Греъм Дот и Стив Дейвис, сега и друг любимец на феновете си тръгва рано от турнира в София. Днес е финалният ден на PTC Victoria Bulgarian Open. 1/8-финалите стартират в 10:00 часа, а зала "Универсиада" ще бъде пълна. Феновете ще заемат места най-вече заради звездата Рони O`Съливан, който вчера се представи блестящо, записвайки 3 победи. Ракетата обаче има солидна конкуренция в лицето на Машината от Мелбърн - Нийл Робъртсън, както и Шон Мърфи, Джон Хигинс, Марк Уилямс и др.

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА

http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/01655/Trump_1655444a.jpg