Президентът на федерацията по вдигане на тежести Неделчо Колев видимо се забавляваше с журналистите след заседанието на комисията по Въпроси за младежта и спорта, на което беше представена стратегия за борба с допинга. Шефът бе атакуван с въпроси, един от които кой ще поеме вината за огромния скандал, при който изгоряха 11 наши тежкоатлети.

Той обяви, очевидно на шега, че ще плати глобата от 500 000 долара, която най-вероятно ще наложи Международната антидопингова агенция. ”Е, 500 000 долара, няма да ги платим, чао и това е”, неглижира солената глоба Колев.

Колев не даде ясен отговор и на въпроса дали ще си подаде оставка. Президентът на федерацията първо заяви, че това няма да се случи, след което обяви обратното - че той и целият щаб ще поемат вината.

От началото на създаването на тази федерация до ден днешен ние сме дали между 350 и 400 проби, включително и кръвни. Отборът е ползвал тази хранителна добавка в продължение на 4 години без да има никакъв проблем и изведнъж това се случи. Много неприятно”, коментира Колев.

Предоставяме ви репортаж на Канал 3: