Пореден случай на самоубийство на студентка шокира световния спорт. 20-годишната Лорън Бернет е отнела живота си. Тя беше изключително важен играч в отбора по софтбол на американския университет „Джеймс Медисън“.

„Направеният преглед от съдебните медици доказва, че става дума за самоубийство. В процес сме на установяване на причините, които са накарали младата жена на посегне на живота си“, заяви Браят Хъчисън – шериф на областта Рокингам (щат Вирджиния).

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Само дни преди самоубийството си Лорън Бернет беше на върха на щастието. Тя получи изключително престижната награда за най-добър играч на седмицата в университетското първенство по софтбол на САЩ. Това стана благодарение на силните ѝ изяви, довели до три поредни победи на нейния тим срещу „Дрексъл Юнивърсити“.

20-годишната Бернет е поредният случай на самоубийство на университетски спортист в САЩ. През миналата седмица живота си отне и 21-годишната Сара Шулце – лекоатлетка от отбора на Университета на Уисконсин. През февруари пък се самоуби Кейти Майер – вратарка на университета „Стамфорд“.