Детронираният европейски клубен шампион Байерн прибира над 60 милиона евро за утеха след унизителното си отпадане на полуфиналите в Шампионската лига. Баварците бяха елиминирани от Реал (Мадрид) с общ резултат 0:5, като поражението с 0:4 в Мюнхен е най-голямото им евротурнирите въобще.

Световният клубен шампион прибира 25,9 милиона евро като сума за участие и бонуси в Шампионската лига и още 35 милиона евро от разпределението на така наречения общ пазарен фонд на УЕФА за телевизионни права и реклами, както и приходите от шестте домакинства в турнира през този сезон.

Само за участието в груповата фаза на турнира баварците вземат 8,6 милиона евро, а към тях се прибавят още 5 милиона евро за петте победи на водения от Хосеп Гуардиола в групата. За класирането на осминафиналите се прибавят още 3,5 милиона евро, а за четвъртфиналите сумата е 3,9 милиона евро. Участието на полуфиналната фаза пък е възнаградено с още 4,9 милиона евро. Евентуалното класиране за финал щеше да донесе още 6,5 милиона евро печалба, а успешна защита на трофея можеше да гарантира допълнителни 10,5 милиона евро за тима от Мюнхен.