Президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи направи сензационно разкритие след решението на Килиан Мбапе да остане в клуба с договор до лятото на 2025 година. Босът на парижани призна, че френският национал се е съгласил на нов контракт срещу по-малко възнаграждение в сравнение с това, което би получавал в Реал (Мадрид).

“В Испания има един клуб, който може да дава много повече от нас. Мога да потвърдя, че в Реал Килиан щеше да взима повече пари. Не ставаше дума за пари. Мбапе харесва нашия проект”, сподели Ал-Хелайфи и добави, че при преговорите с Мбапе му е обещал привличането на нови футболисти.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Катарският бизнесмен отговори и на критиките на президента на Ла Лига Хавиер Тебас, който не прие решението на Килиан Мбапе да не се премести в Мадрид.

"Мисля, че Тебас се страхува, че Лига 1 ще стане по-добра от испанската Ли Лига. Тя вече не е това, което беше преди три години. Уважаваме хората, но ние просто успяхме да запазим най-добрия футболист в света", добави катарецът.

Монако пък ще получи нови 35 милиона евро, заради клауза в договора, която се активира при преподписване на младия футболист с ПСЖ.

Според вестник L'Equipe раздялата с вече бившия спортен директор Леонардо е била ключова в преговорите с Мбапе. За заместник на бразилеца се спряга Луис Кампос, който има добри връзки в Европа и Южна Америка, както и със самия Килиан Мбапе и семейството му.