Приятел на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп и собственик на златни мини са сред кандидатите да купят от руския олигарх Роман Абрамович основния пакет акции на Челси.

Уди Джонсън предложил 2 милиарда паунда за „сините“ от Лондон. 74-годишният американски милиардер беше посланик на САЩ във Великобритания до миналата година, а сега се надява да успее да открадне сделката от компанията „Сауди Медия Груп“, която дава 2,7 милиарда паунда.

Състоянието на Роберт Ууд Джонсън се оценява на 28 милиарда паунда. Той е наследник на фармацевтичната династия Джонсън и Джонсън.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В същото време и ганайският бизнесмен Бернар Антуи Боасиако също се включи в борбата за Челси. Собственикът на мини за злато потвърди, че ще участва в наддаването за лондонския клуб.

"Бернар Антуи Боасиако проучва възможността да отправи потенциална оферта за Челси. Вече бяха проведени и няколко дискусии с хората, които се занимават с продажбата на клуба - споделя говорител на Боасиако пред "Дейли Мейл".

„Челси е голямо име в Африка заради футболисти като Дидие Дрогба и Микаел Есиен, които са легенди на клуба. Възможността за покупка на толкова популярен в Африка клуб е съблазнителна. Приоритетите ни са осигуряване на стабилност в клуба и запазване на работните места", добавя говорителят.

Близки до минния милиардер твърдят, че Боасиако има дълбока емоционална връзка с Челси от години заради големият брой африкански футболисти, преминали през клуба не само в ерата на Роман Абрамович.

Очаква се Боасиако да отправи официална оферта за Челси до петък. Той обещава да има и специални облекчения за феновете с деца под 10-годишна възраст в опит да насърчи по-семейна атмосфера на "Стамфорд Бридж".