Бившият футболист на Барселона Дани Алвес се приспособява към живота в затвора, където дели килия с неговия сънародник Кутиньо, който е бил бодигард на Роналдиньо. Алвес е обвинен в предполагаемо сексуално посегателство над млада жена в нощен клуб в каталунската столица, но е подал обширна жалба от около двадесет страници срещу лишаването му от свобода, съобщава El Periódico de Catalunya.

Жалбата, която е написана от адвоката на бразилеца Кристобал Мартел, е придружена от повече от сто страници документация.

„Ще приема каквото и да бъде решението на съдията. Напуснах дома си, когато бях на едва на 15 години. Преодолях много трудни и сложи ситуации в живота си. Ще премина през още една. Не, нищо не ме плаши“, каза бразилецът пред вестник La Vanguardia, който описа ежедневието на Алвес зад решетките, базирайки се на свидетелствата на "множество източници, официални и неофициални, от затвора и извън него". 

Според изданието рутината на Алвес в затвора Brians 2 е същата като тази на останалите затворници. Денят започва в 08:00 ч. и приключва в 22:00 ч., когато светлините угасват във всички модули. Бразилецът вече е изиграл първия си футболен мач с останалите затворници миналия четвъртък. 

На 23 януари Алвеш представил в съда акта за собственост на къщата в Есплужес де Йобрегат, като намерението му е да потвърди корените си в Испания и, че няма намерение да се укрива. Съдът в Барселона може да наложи гаранция на легендата, както и редица мерки за предотвратяване на бягството му, като отнемане на паспорта или поставянето на гривна.

Бразилецът даде различни версии за случилото се в тоалетната в нощния клуб „Sutton“, но призна, че е правил секс по взаимно съгласие с младата жена и отрече да я е изнасилил, както е жалбата на жертвата. Намерените в мивката отпечатъци потвърждават засега описаната от жената позиция, а в тялото ѝ е открита семенна течност, която трябва да бъде проверена за съответствие с ДНК-то на футболиста. Записите от охранителните камери на нощния клуб са поредното доказателство, което е приобщено по делото.