Футболистите на АИК (Стокхолм) призоваха феновете си да не пътуват за реванша с Левски от плейофите за влизане в Лига Европа. Както е известно, след първия мач в Швеция преди няколко дни (0:0), привърженици на домакините атакуваха българите с камъни, павета и бутилки. Босът на “сините” Тодор Батков бе ударен, пострадаха още един от масажистите и пресаташето на българския клуб.

“Феновете на Левски ще искат отмъщение. Не знам какво би се случило в София, но със сигурност българската агитка няма да посрещне радостно нашите фенове. По-добре да не ходят, а да си стоят вкъщи”, заяви притеснено нападателят на АИК Горан Любойевич. “Омръзнало ми е от всичко това. Още докато играех в Динамо (Загреб) след слаб мач, пред дома ми ме чакаха 15-ина момчета с бухалки, искаха да говорим”, допълва хърватинът.

Ръководството на АИК също е на мнение, че по-добре феновете да не пътуват до София. “Ако някои реши да отиде, ние трябва да им осигурим пълна безопасност”, заяви един от шефовете на шведския клуб.
Още вчера БЛИЦ ви информира, че заседанието на Дисциплинарната комисия на УЕФА е на 23 септември.

Според шведската преса максималното парично наказание, което може да отнесе АИК, е в размер на 1 милион евро. Малко вероятно е клубът да бъде изваден от турнира и Левски да се класира служебно в груповата фаза. Това е така, тъй като УЕФА ще реши за наказанието на 23 септември, една седмица след първите мачове в групите, т.е. Левски или АИК вече ще са изиграли двубой от същинската фаза на надпреварата./БЛИЦ