Голяма част от осемте члена на Надзорния съвет на Байерн искат оставката на президента Ули Хьонес заради скандала с укритите от него данъци в швейцарска банка.

Според немския таблоид „Билд” сред хората, които ще настояват 61-годишният бос да освободи поста си възможно най-бързо, са шефът на Фолксваген Мартин Винтеркорн и директорът на телекомуникационната компания Телеком Тимотеус Хьотгес, но засега те все още не са го заявили открито. Босът на Ауди Руперт Щадлер също разкритикува предпазливо извършеното от Хьонес.

Ули Хьонес, който е и председател на Надзорния съвет, отрече появилите си информации за извънредно днешно заседание. „Това са тотални глупости. Следващото заседание на Надзорния съвет ще се проведе както е планирано още от ноември на 6 май и до тогава няма да се случи нищо”, заяви Хьонес пред Süddeutsche Zeitung.

Междувременно напрежението около Хьонес продължава да расте заради нови факти, детайли и въпроси. Според немското издание „Фокус” от мюнхенската прокуратура са разпоредили подслушване на телефонните разговори на Хьонес, който е на свобода под гаранция. Продължават и спекулациите, че укритите данъци може да са стотици милиони евро, а не само 20 милиона евро, както бе обявено преди седмица.