Самолетът с капитана на английския национален отбор по футбол Хари Кейн кацна в 19:07 часа българско време на летище „Оберпфафенхофен“, разположено на 30 км от баварската столица Мюнхен. Нападателят е придружаван от съпругата си Кейт и веднага отива да премине медицински тестове преди финализирането на трансфера си в Байерн за 100 милиона евро, съобщи ексклузивно "Билд".

Междувременно мениджърът на Тотнъм Анге Постекоглу разкри, че нападателят му е казал още в първия му ден начело на "шпорите", че иска да напусне клуба. Специалистът добави, че феновете имат право да „скърбят“ за предстоящото напускане на рекордьора по голове с екипа на лондонския тим в посока Байерн за 100 милиона евро.

Бъдещето на 30-годишния футболист беше основна тема на разговори през лятото, след като "шпорите" останаха на осмо място, но Постекоглу каза, че Кейн бил взел решение, когато се срещнали за първи път преди месец.

„Проведох разговор с Хари първия ден, когато пристигнах, той беше откровен и честен и аз бях същият. Получих индикация, че той е решил, че ако клубовете се споразумеят за сделка, ще си тръгне. Неговият акцент беше да реши бъдещето си преди първия мач за сезона, това беше и моят", сподели Постекоглу на пресконференцията преди гостуването на Брентфорд в първия кръг.

Запитан дали се е опитал да убеди Кейн да остане, Постекоглу отговори: „Не, не виждах смисъл в това. Каквото и да бях казал, нямаше да е свързано с това как се чувства той през последния месец. Ако нямаше споразумение, той щеше да е щастлив да остане. Не ми го налагаше, беше много професионален в това отношение. Опитах се да се отнасям към него с уважението, което заслужава играч с неговата репутация“, добави мениджърът на "шпорите".

„Нормално е в ден като днешния нашите привърженици да изпитват чувство на траур и загуба, тъй като въпреки липсата на успех в клуба, той е герой за тях. Неговото напускане не променя визията ми за клуба. Съвсем очевидно е, че клуб от такава величина трябва да намери начин да печели трофеи. Можем да направим това по много различни начини, аз имам много специфичен начин да го направя и това е, върху което ще се съсредоточа. Това е всичко, което съм правил в кариерата си, игра по определен начин и това е и моето предизвикателство", каза още Анге Постекоглу.

Австралиецът обаче призна, че няма подходящ заместник на напускащия капитан на Англия.

„Не мисля, че Хари може да бъде заместен. Планирахме това от известно време. Не е необходимо много разследване, за да разберем, че това ще се случи. Планирахме това да се случи. Това не променя драстично нещата от това, което се опитваме да изградим. Има движение в отбора. Някои играчи ще търсят възможности другаде, има още три седмици до края на трансферния прозорец. Това не е защото Хари го няма, винаги е било така в плана."

Попитан дали има списък с предстоящи опции за заместване на Кейн, Постекоглу каза: „Не става така. Жена ми не ми дава списък с покупки, за да взема хляб и мляко за децата. Знаехме, че ще дойде този момент. От наша гледна точка, ние се подготвяме за Брентфорд. Никой няма да дойде от сега до неделя".