Селекционерът на Италия Антонио Конте взе строги мерки преди гостуването на България в европейска квалификация от група “H” тази събота от 21:45 часа на Националния стадион „Васил Левски” в София. 45-годишният специалист въведе хранителен режим в лагера на „скуадра адзура”.

Конте наредил да бъдат премахнати всички вредни неща от кафенето на базата на тима в Коверчано. Така италианските национали вече не могат да си взимат сладолед, шоколад, чипс и каквито и да е било газирани напитки. Всички тези продукти са премахнати от менюто на италианските национали, а за спазването на режима отговорен е диетологът Тиберио Анкора, който сам посъветвал Конте да вземе тези мерки за запазването на формата на играчите.

В същото време халфът на Лацио Антонио Кандрева коментира методите на работа на Конте и ги сравни с тези на треньора в клубния си тим Стефано Пиоли. „Конте прави подробни видеоанализи на играта на следващия съперник. Днес например ни запозна със слабостите на българския отбор. Двамата с Пиоли имат сходен стил. Подготвят мачовете с маниакално внимание към детайлите и в двете фази - защита и атака. Играчите предварително знаят какво се очаква от тях на терена с топка или без. И двамата са феноменални треньори и перфекционисти", сподели Кандрева.

Нашата група "Н" за европейските квалификации