Днес предстои последното важно събитие в европейските клубни турнир за 2023 година. В швейцарския град Нион ще се изтегли жребият за директните елиминации в трите турнира, организирани от УЕФА.

Първо ще бъде разберем двойките в 1/8-финалите в Шампионска лига, като събитието ще започне в 13:00 часа българско време. Отборите са разделени в две урни, като победителите в групите са поставени, а завършилите на второ място са непоставени.

Отбори от една и съща държава, както и тимове, които са били в една група, не могат да бъдат изтеглени един срещу друг. 

Непоставените отбори ще домакинстват в първите срещи, които ще се проведат на 13/14 февруари и 20/21 февруари 2024 г. Реваншите ще са на 5/6 март и 12/13 март 2024 г.

Поставени: Манчестър Сити, Реал (Мадрид), Байерн (Мюнхен), Барселона, Арсенал, Борусия (Дортмунд), Атлетико (Мадрид), Реал Сосиедад

Непоставени: ПСЖ, Интер, Наполи, Лацио, РБ Лайпциг, ПСВ Айндховен, Порто, ФК Копенхаген

Жребият за плейофния кръг от втория по значение турнир - Лига Европа, е от 14 часа българско време. Победителите ще се включат в същинската фаза от директните елиминации (1/8-финал), където ги очакват Аталанта, Брайтън, Байер (Леверкузен), Ливърпул, Рейнджърс, Славия (Прага), Виляреал и Уест Хям.

В плейофа ще спорят отборите, които завършиха на второ място в своите групи, както и отпадналите от етапа на групите в Шампионската лига. Подобно на пресявките в Шампионската лига Лига Европа също предлага потоци на поставени и непоставени, където участниците са разпределени по следния начин:

Поставени: Рома, Марсилия, Фрайбург, Рен, Спортинг (Лисабон), Спарта (Прага), Тулуза, Карабах

Непоставени: Милан, Бенфика, Галатасарай, Шахтьор (Донецк), Фейенорд, Ланс, Брага, Йънг Бойс

Ясни вероятните съперници на Лудогорец за плейофите на Лига на конференциите