Треньорът на Спортинг (Лисабон) Пауло Серджио даде пресконференция преди двубоя с “Левски” от Лига Европа. Последният мач на двата тима от груповата фаза е в четвъртък от 20,00 часа на стадион “Георги Аспарухов”. На брифинга обаче не присъства преводач от португалски език и журналистите се опитваха да разберат думите на треньора на английски.

“Левски” е добър отбор и очаквам труден мач. По никакъв начин няма да подценим срещата. Ще дам шанс за изява на някои резерви, но това в никакъв случай няма да ни повлияе, защото и тези футболисти трябва да се докажат, а това е идеален шанс”, каза Пауло Серджио.

“Уважавам “Левски”, резултатът от първия мач няма значение, няма да повлияе и отдавна е забравен (б.р. -в Португалия Спортинг би с 5:0). В първия двубой вкарахме всичко, което създадохме. Ще подходим с уважение към “Левски” и ще се опитаме да спечелим утре. Знаем, че домакините ще се опитат да ни затруднят максимално. Действително времето е студено, но не само заради това оставих някои от титулярите извън групата за мача. Не само времето е причина, имаме и други вътрешни мотиви за това”, допълни наставникът.

“Капитанът Даниел Карисо има здравословни проблеми и трябва да претърпи лека операция. Освен това има и натрупани жълти картони и това също е причина да не пътува с отбора за София", завърши треньорът на Спортинг./БЛИЦ