Капитанът на Чухия Петер Чех бе един от футболистите избрани от националния селекционер Михал Билек да отговаря на журналистически въпроси преди мача с България. Стражът на Челси говори доста уважително за селекцията на Любо Пенев. Двата отбора излизат един срещу друг утре от 21:00 часа.

„Имам всичката нужна информация за България. Готов съм за мача. Надявам се това да се види и на терена,“ бяха първите думи на вратарят на Челси.

Той се изказа особено ласкаво за нападението на националния ни отбор, като отличи Ивелин Попов, Георги Илиев и Георги Миланов.

„В нападение българите са организирани и имат трима-четирима много добри футболисти, които се справят отлично, и са много опасни на контраатака. Ивелин Попов, Георги Илиев и Георги Миланов умеят да държат топката, и да създават голови ситуации. Стрелят доста и от разстояние. Тези елементи видяхме в мачовете им дотук, и не мисля, че срещу нас ще изпробват нещо по-различно,“ добави Чех.

Той обаче е сигурен, че Чехия знае как да неутрализира силните страни на България, за да стигне до желаната победа. Преди 11 години той бе резерва в кошмарния за нас мач, загубен с 0:6, като това беше първата му повиквателна за представителния тим.

„Помня добре, че срещу България бе първият ми мач за националния отбор. Бях на пейката, замествах Лади Майер, който се бе контузил преди срещата. Българите се пречупиха психически след втория гол, и тогава ги разбихме. Сега ще сме доволни на каквато и да е победа. Най-важни са трите точки, и ако ги вземем, ще сме в отлична позиция в квалификациите,“ завърши Петър Чех.