Селекционерът на Швейцария Владимир Петкович е оптимист преди началото на квалификациите за Мондиал 2022 в Катар, а първият мач на неговите футболисти е срещу България утре вечер в София от 19:00 часа. Три дни след това "кръстоносците" посрещат Литва в Санкт Гален. Фабиан Шер и Ренато Стефен останаха извън състава на Петкович заради травми, но се завръщат Денис Закария, Кевин Мбабу и Йонас Омлин.

„Очакванията са големи, целите също. Винаги трябва да сме една стъпка напред. Имаме добро поле за подобряване. Направихме грешки, които няма как да забравим. Не можем обаче и да ги изтрием с гумичка. Искаме да играем по-бързо и да разчитаме на вертикални пасове, защото в това сме добри. България не е удобен противник. За да се сборим с Италия за първото място в групата, е наложително да вземем точки срещу останалите отбори, като започнем с България, след това с Литва и накрая със Северна Ирландия. „Искаме да играем на Световното първенство в Катар директно класиране, разбира се, ще бъде идеалното, но трябва да признаем, че Италия е фаворитът в групата. През последните две години те се развиха страхотно, но вярвам, че можем да бъдем пред тях”, сподели Петкович пред La Liberte.

"За мен тактическата постройка не е от чак такова значение. Важното е всеки играч да си знае мястото и да функционираме като състав. Може би България утре ще играе в 4-1-4-1, но е важно ние да сме концентрираме. Ще се опитаме да изиграем концентрирано мача през пълните му 90 минути. Ранен гол ще ни помогне, но е важно да обърнем внимание и в играта в защита. Искаме да вървим стъпка по стъпка. Предстоят ни два мача от квалификациите, след това приятелски мач, а след това пауза от 2 месеца и половина и Европейско първенство. Някъде прочетох, че ни чакат 17 мача за цялата година, така че се надявам да извлечем максимума от тях”, каза наставникът на швейцарците пък на брифинга преди утрешния мач.