Старши треньорът на Рома Клаудио Раниери сравни ЦСКА с последния съперник на “вълците” в Серия “А” Катания, като даде малко предимство на българския отбор.

„ЦСКА София…Това е отбор, който играе подобно на Катания, но с далеч по-добро качество. Тимът им е добре организиран и като че ли ще се поизмъчим. Интересно е да се види как ще реагират футболистите ни и преди всичко изненадите никога не са изключени”, заяви Раниери.

„В момента Рома е болен отбор. Като всеки пациент и ние се лекуваме. Процесът ще е бавен, защото не можем просто да размахаме вълшебната пръчица. Придвижваме се към нова фаза на развитие и в такива случаи слабата ориентираност е нещо нормално. Надявам се, че серия от добри резултати в предстоящите срещи ще се окаже добър лек за нас”, добави специалистът.

Има голяма вероятност легендата на Рома Франческо Тоти да не излезе като титуляр срещу нашите "армейци". "Довечера ще преценя, но има вариант да дам почивка на Тоти. Той вече е на възраст и не може да играе на топ ниво през три дни. Освен това в неделя имаме друг, не по-малко важен мач за първенството на Италия", каза Раниери след тренировката на тима на базата в Тригория.

„Твърде вероятно е утре отново да се доверим на подредбата 4-4-2. Момчетата се чувстват добре с тази система. Друг плюс, е че от тази позиция ще сме способни да преливаме в 4-2-3-1 или 4-4-1-1”, добави Раниери./БЛИЦ