Недолюбваният в Германия президент на елитния Хофенхайм Дитмар Хоп, срещу който преди седмици протестираха фенове на доста други тимове, е готов да влезе в историята покрай пандемията с коронавируса. Фармацевтичната компания CureVac, на която Хоп е мажоритарен собственик, работи по произвеждането на ваксина срещу смъртоносната зараза.

„Надявам се скоро да произведем ваксината и тя да може да достигне до всеки един човек – не само в района, а по целия свят. Отдаден съм на идеята да лекувам и пазим здравето на хората по целия свят, но и да осигурявам работа на моите сънародници в Германия“, коментира Дитмар Хоп, който е наричан от феновете на редица отбори Сина на ку*вата.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Американското правителство е заинтересовано от разработката и прави опити да купи правата, съобщава Welt am Sonntag. Според изданието лично президентът на страната Доналд Тръмп се е опитвал да увещава учени от CureVac да се преместят в САЩ и да работят там. Германското правителство обаче се е намесило, за да запази медиците в страната си.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!