Яростни фенове на Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Тотнъм протестираха срещу новосформирата Европейска Суперлига пред стадионите на клубовете, а британският премиер Борис Джонсън се намеси в скандала, разтърсил световния футбол, и направи обещание. Той се закани, че ще се погрижи тази надпревара да не продължи дълго време.

Запалянковците смятат да обединят усилия и да анулират сезонните си билети, ако плановете за стартиране на новата надпревара се осъществят.

На оградите извън „Анфийлд“ в Ливърпул бяха разпънати плакати с надписи: „Срам за теб RIP LFC 1892 - 2021“ и „Фенове на LFC срещу Европейската Суперлига“.

„Вече не можем да подкрепяме клуб, който поставя финансовата алчност над целостта на играта", коментират най-запалените фенове на мърсисайдци от трибуната „Коп“, заканвайки се да премахнат всички знамена от стадиона.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Не мисля, че това е добра новина за феновете, не мисля, че е добра новина за футбола в тази страна. Ще се погрижа новата лига да не продължи. Ще работя с футболните власти, за да се уверя, че това няма да продължи по начина, по който е в момента. Тези клубове не са просто страхотни световни марки. Те също са клубове, които произхождат исторически от своите градове, от своите местни общности, те трябва да имат връзка с тези фенове, и с феновете в тяхната общност. Не харесвам вида на тези предложения и ще бъдем консултирани относно това, което можем да направим", коментира британският премиер Борис Джонсън.