Цветана Пиронкова се изправя след часове срещу Ализе Корне в мач от 1/8-финалите на US Open. Двубоят е втори в програмата на корт "Луис Армстронг", която започва в 18:00 часа българско време със срещата Вашек Поспишил - Алекс Де Минор. 

Мачът на Пиронкова и Корне е предвиден за директно излъчване в ефира на Евроспорт 2. От медията уточняват, че в зависимост от развоя на другите срещи началото на двубоя може да бъде излъчено по другия им канал - Евроспорт 1.

БЛИЦ също ще ви предостави възможност да гледате срещата на Цвети директно с картина! 

Цвети Пиронкова се превърна в сензацията на турнира, след като се завърна на корта след три години отсъствие и достигна до 1/8-финалите без загубен сет, като по пътя си елиминира една от звездите на тура - двукратната шампионка от Големия шлем и бивша номер 1 в световната ранглиста Гарбине Мугуруса.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В интервюто си след победата над Дона Векич в третия кръг пловдивчанката призна, че има различни болежки, но с помощта на масажистите се старае да се възстановява възможно най-бързо и е уверена, че ще може да играе на висота и тази вечер срещу Корне. 

БЛИЦ припомня, че Пиронкова и Ализе Корне са се срещали три пъти в официални срещи. На турнира с награден фонд 100 хиляди долара в Бордо през 2007 г. Цвети надделя с 6:2, 6:3, а година по-късно надигра опонентката си на твърдите кортове в Щутгарт с убедителното 6:2, 6:1. 

Единственият успех на французойката (в момента на 59-ото място в световната ранглиста) срещу бившата полуфиналистка от "Уимбълдън" датира от 2011 г., когато я победи в три сета в Индиън Уелс - 7:5, 3:6, 6:2.