"Пред Цветана Пиронкова няма граници. Тя има всички предпоставки да продължи да побеждава на Откритото първенство на САЩ". Това каза в интервю за сайта на родната федерация по тенис Дора Рангелова, капитан на българския национален отбор за "Фед Kъп". 

Майката на Димитър Кузманов честити и днешния национален празник, който стана двоен благодарение на страхотната победа на Цветана Пиронкова късно снощи - 6:4, 6:1 над Дона Векич. Цвети вече е на 1/8-финал, където ще се изправи срещу Ализе Корне.

„Изобщо не съм изненадана от силното завръщане на Цветана Пиронкова. Тя е страхотен човек и спортист, най-добрата, която някога съм виждала", изказа се ласкаво Рангелова.

Следващата съперничка на Пиронкова я изчетка: Никой не може да те спре

"Играе без напрежение, няма какво да доказва на никого. Очаквах снощи да победи Векич, както и стана. Сега ѝ предстои двубой с Ализе Корне и мисля, че е напълно възможно да победи и нея. В момента пред Цвети няма граници. От играта ѝ ясно личи, че се е завърнала на корта от любов към спорта", добави Рангелова.

Пиронкова и Корне са се срещали три пъти в официални срещи. На турнира с награден фонд 100 хил. долара в Бордо през 2007 Цвети надделя с 6:2, 6:3, а година по-късно надигра опонентката на твърдите кортове в Щутгарт с убедителното 6:2, 6:1. 

Единственият успех на французойката (в момента на 59-ото място в световната ранглиста) срещу бившата полуфиналистка от "Уимбълдън" датира от 2011 г., когато я победи в три сета в Индиън Уелс - 7:5, 3:6, 6:2.