Григор Димитров продължава финалния етап от подготовката си преди старта на последния за годината турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Съединените щати.

Българският тенисист е провел занимание във световния №1 Яник Синер от Италия, разкри "Тутоспорт“.

Според информацията, тренировката е преминала пред погледите на треньорите на Синер Дарън Кейхил и Симоне Ваньоци.

Италианецът е получил аплодисменти при излизането си на корт "Артър Аш" в Ню Йорк, което е било прието като положителен знак, след като Синер бе критикуван от много страни заради това, че два пъти е дал положителни проби за забранената субстанция клостебол, но въпреки това бе оправдан.

Яник Синер и Димитров не са изиграли цял сет. Двамата са използвали заниманието за настройване на ударите си от форхенд и бекхенд. По-късно Синер ще тренира и със сънародника си Лоренцо Музети на корт №5.

Днес стана ясен и съперника на Григор в първия му мач на US Open. Това е Кирян Жаке, който спечели правото си да участва в основната схема след успех със 7:6(6), 6:1 над Юри Родионов от Австрия. 23-годишният французин никога до сега не е играл на турнир от Големия шлем.

По-рано пък световния тенис се разстресе след новината за гибелта на бившият треньор на най-добрия български тенисист и Роджър Федерер - Петер Лундгрен.