Известният журналист британски Оливър Браун обяви, че Новак Джокович е станал жертва на политически игри в последните няколко дни. Браун гостува в радио BBC и посочи премиера на Австралия Скот Морисън като инициатор на всичко, припомняйки, че само след няколко месеца в островната страна ще има избори.

"Джокович определено се справи добре в тази ситуация. Други биха се поддали на натиск и биха хванали първия полет за вкъщи, но той не е такъв. Реши да остане и да се бори.

Премиерът на Австралия Скот Морисън вложи голяма част от политическия си капитал в случая с Джокович. Да не забравяме, че федералните избори предстоят след четири месеца. Морисън иска избирателите да го възприемат като строг, когато става дума за подобни теми и със сигурност няма да направи изключение за никого. Видяхме, че не бяха пощадени средства за това.

Да предположим, че Новак ще бъде допуснат да се състезава, тогава той ще има огромна подкрепа. Сръбски фенове вдигнаха бунт пред хотела заради него. Ако погледнем ефекта от всичко това върху играта на Новак, той може да бъде доста добър. Все пак говорим за един от най-силните психически спортисти в историята'", каза Браун.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)