Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разчувства последователите си във „Фейсбук“ с много емоционален коментар за момичетата от националния ансамбъл, който вчера спечели олимпийската титла. Това е първи златен медал за България от олимпийски игри в художествената гимнастика. Както е известно, Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова безапелационно се качиха на върха на стълбичката на призьорите.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

ДИАМАНТИТЕ НА БЪЛГАРИЯ
От всички поколения “златни момичета” на България, само тях нарекоха диамантите! Така ги нарече журналистът Найден Тодоров. Видя ги за първи път и каза, че те са от друго измерение.
Дойде Вера Маринова в залата преди 5 години и като ги видя се обърна към мен и каза: „Илиана, никога не сме имали такъв отбор!“ Нещо подобно каза и Лили Игнатова, когато дойде в залата и ги видя за първи път.
Те стартираха кариерата си наистина с гръм и трясък! Целият свят ахна! Целият свят от специалисти, състезатели и треньори. Играеха своите шедьоври съчетания и покоряваха сърцата на всички, които ги гледаха. Не е случайно, че испански фенове ги нарекоха „Кралиците“ и навсякъде пътуваха, за да ги подкрепят.
Те са много силни, талантливи, респектиращо дисциплинирани, безкрайно трудолюбиви, но най-много се радвам на тяхната смелост! Да! Нямате представа, колко са смели! Мечтаеха твърде смело! Не искаха просто медал, а искаха ЗЛАТЕН ОЛИМПИЙСКИ МЕДАЛ! Това беше най-смелата им мечта.
Винаги съм присъствала на големите състезания с идеята да помагам на треньори и състезатели като им вдъхвам кураж и вяра! Но истината на това състезание беше, че стоях до едни воини с толкова ясно изразена смелост и готовност за битка, че самата аз получих част от тази непоколебимост!
Нямате представа, какво спокойствие излъчваха. Да, вълнение имаше, но страх не виждах, не усещах. Те искаха на всяка цена своя златен медал! И го получиха с безапелационна класа и сила!
Това бяха 5 години наистина къртовски труд и отдаденост! Бяха най-силни на всички състезания, но или допускаха грешка, или им отнемаха титлата. Но получиха най-голямата титла - ОЛИМПИЙСКАТА! На тях им прилягаше най-много! Конкурентите ни бяха много силни, но ние рискувахме и направихме най-трудните съчетания. И рискът ни успя!
Голямо удоволствие е за мен да ги гледам на състезание, но най-голямото удоволствие е да ги гледам как работят в залата - истински, стопроцентови войници!
Няма хленчене, никога не маркираха, никога не се оплакаха!
Затова и получиха!
Те са най-яркото доказателство, че Бог обича смелите, силните и трудолюбивите!
Нека тези ДИАМАНТИ бъдат пример на всичките ни гимнастички, за да вярват, че когато искаш и знаеш как, мечтите се сбъдват!
Велики сте, момичета!
Респект и огромна обич към вас!
Благодаря на техните родители, които за тези 5 години видях само веднъж, защото те ни повярваха и ни ги повериха!
Благодаря, че сте възпитали такива истински, съвременни героини!
Респект!