Треньорът на националния ансамбъл Весела Димитрова коментира спечеления златен олимпийски медал. Тя призна, че е имала известни притеснения за съдийството преди днешния финал. Димитрова разкри, че Мадлен Радуканова е играла с жестоки болки в десния глезен. Треньорката намекна, че също като момичетата от ансамбъла може да приключи кариерата си в националния отбор.

"Олимпийската титла е върхът на кариерата на всеки един треньор и спортист. Истински вярвахме, мечтахме и искахме да бъдем първите златни медалисти за България в историята. Днес се опитахме да забравим вчерашния ден и момичетата да останат все така спокойни и хладнокръвни, за да не изпаднат в излишна емоция. Съчетанието с топки мина много добре, стабилно и спокойно. След това имахме малко разколебаване в загрявката преди второто изпълнение, тъй като Мадлен Радуканова е с жестоки болки в десния глезен. Направихме каквото трябва, мотивирахме се, успяхме да се съхраним и момичетата направиха това, за което бяха дошли. Изключителната дисциплина и отдаденост са нещата в дъното на този успех. До последно гледах таблото с оценките и се чудех дали това знаме най-отгоре е нашето. Въобще беше малко странно“, призна Димитрова.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Не е сигурно, че аз ще продължа нататък. Доста тежко беше състезанието, изморихме се много, емоции страшни. Сега е време да си починем и после ще разберете. Гимнастичките наистина взеха всичко, за каквото бяха мечтали и трябва да им се отдаде почет, за това, което направиха. Сега се прибираме в олимпийското село и отиваме да се забавляваме преди закриването. Париж е далече", допълни треньорката

"Надявахме се на Олимпиадата съдийството да е обективно и се радвам, че според мен наистина наредиха отборите по това какво изиграха и как се представиха. След вчера си мислех, че днес съдиите ще бъдат по-предпазливи към останалите отбори и особено към нас, но се радвам, че не го направиха. Ако не беше Михаела Маевска, аз сигурно нямаше да издържа на този стрес. Само я поглеждах през маската, виждах очите й и бях спокойна, че всичко ще бъде наред", завърши Весела Димитрова.

"Определено не успях да си сдържа емоциите. Беше много вълнуващо. Много съм щастлива, че бях част от този екип и сега единствено трябва да се наслаждаваме на победата", коментира Маевска, която е бронзов медалист от олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г.