Треньорът на Царско село Любослав Пенев призна добрата игра на отбора си след успеха над Славия с 2:0. Пенев призна, че нивото на българските отбори е горе-долу равностойно и печели този, който е по-подготвен за конкретната среща.

„Анализ няма да правим, тъй като ще е повърхностно. Много беше важно да изиграем правилно мача от тактическа гледна точка. Добре сме подготвени физически. Заслужени три точки. Започнахме по-пасивно втората част, но нещата се регулираха в движение”.

Лесно няма. Ако някой си е мислил, че сме играли срещу слаб съперник – не. Нивото в България е горе-долу равностойно. Въпросът е кой излиза по-подготвен. Продължаваме да работим в тази посока и ще искаме да увеличаваме точките чрез мачовете. Искаме да бъдем агресивни и да играем добър футбол. Към момента се получава, и играем добре, и печелим точки”.

Славия е във възход, но очаквах и по-прибраната им игра. Второто полувреме поотвориха малко, бяха по-активни, но не успяха да ни затруднят. След няколко изпуснати ситуации вкарахме втори гол, който ни успокои. За нас няма лесно. Като гледам за тия отгоре, също няма лесно”, завърши Любослав Пенев.

Припомняме, че в следващите си четири срещи Царско село играе с Черно море, Лудогорец, Локомотив (Пловдив) и ЦСКА.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството