Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов има две въпросителни при избора на състава за предстоящата олимпийска квалификация в Берлин между 5 и 10 януари.

Гибона ще трябва да вземе решение относно участието в турнира на Виктор Йосифов и Цветан Соколов. Централният блокировач Йосифов е с изкълчен глезен и отток. Не се знае колко дълго ще продължи лечението на контузията

Цветан Соколов ще се присъедини към лагера на националите след мача на Халкбанк на 25 декември. Звездата на родния волейбол се възстановяваше дълго от контузия и има малко игрова минути в последните мачове на турския тим.

„При него е по-сложна ситуацията, защото е свързана и с игрова практика. До този момент влизанията му са предимно на блок. Още не го товарят в нападение. Ситуацията е такава, че един диагонал не може да го икономисваш в нападение и на сервис. Той трябва да е на 100%“, заяви Пламен Константинов пред bgvolleyball.com.

Волейболните национали ще почиват само за Бъдни вечер. От утре те подновяват подготовката си за участието на олимпийската квалификация в Берлин.