Олимпийският шампион Дмитрий Илиних няма да играе за Русия на олимпийската квалификация в Берлин в началото на януари. 28-годишният волейболист  пострада при сбиване в нощен бар в Сургут.

Заедно с Илиних в мелето участва и съотборникът му в Газпром-Югра Павел Зайцев. Инцидентът стана след домакинската загуба с 0:3 от Белогорие. Подробности за сбиването не са известни.

„Имам счупени ребро и лицева кост, както и сътресение на мозъка. Надявам се да ме изпишат до една седмица. До края на годината ще пътувам до Москва за допълнителни изследвания. Със сигурност няма да играя на квалификацията в Берлин“, призна Илиних.

Както е известно, по-рано днес голямата звезда на руския волейбол Дмитрий Мусерски обяви, че няма да играе на олимпийската квалификация в Берлин. Той се оправда със семейни причини и не се яви на сбора на тима на Владимир Алекно. Руската волейболна федерация сравни постъпката на Мусерски с предателство.

Русия е в Група „В“ на олимпийската квалификация в Берлин заедно с България, Финландия и Франция. Мачовете в германската столица са от 5 до 10 януари.