Щетите в Народния театър "Иван Вазов" след вчерашната буря са за милиони левове. В момента се оценява точният размер на щетите от комисия, назначена от директора Васил Василев. 

Във вторник публиката беше изведена по време на спектакъла "Когато гръм удари, как ехото заглъхва", който се играе на камерна сцена.

"За щастие, нямаше заплаха нито за актьорите, нито за публиката, нито за техническия персонал", разказват от театъра пред БТА.

Сцената на четвъртия етаж не е засегната. Основен ремонт на сградата не е правен от 46 години. Преди четири години е имало само козметичен, който е струвал няколко милиона лева. От трупата коментират, че той е бил "само замитане на видими проблеми под килима".

"Направили сме всичко необходимо, за да осигурим нормалната работа на театъра. Така че довечера, и въобще, да има представления по програмата и да посрещнем нашата публика. Целта е да не усетят дискомфорт - нито актьорите, нито публиката", казват още от ръководството на театъра. 

Притеснението на театралите е, че идва зима. Затова са на мнение, че трябва да се предприеме действие за авариен ремонт, а след това и за сериозен такъв.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук