Слабо земетресение е регистрирано край Димитровград. Това сочи справка на сайта на Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) към Българската академия на науките (БАН).

Земетресението е регистрирано в 01.38 часа тази нощ. По първоначални данни то е било с магнитуд 2.8 по Рихтер и дълбочина 10 км.  Епицентърът на труса е бил на 7.2 км. на юг от гр. Меричлери. Земетресението е усетено слабо в селата Крум и Добрич.

Освен него са регистрирани още два по-слаби труса в района.
 Това е поредно земетресение, регистрирано у нас в рамките на няколко дни. Както БЛИЦ писа това е трето земетресение, което разлюлява България в рамките на три дни. Вчера бе усетен земен трус в района на Симитли, а ден по-рано край Благоевград.

БЛИЦ припомня, че в сряда серия земетресения разлюляха съседна Гърция, като някои от тях бяха усетени в различни български градове. Първият трус бе с магнитуд 6 по Рихтер и бе станал в 12:16 на разстояние 24 км северозападно от Лариса и 21 км от Еласона.

Силната на труса срути най-малко 30 къщи, докато шестима души бяха затрупани под развалините. Те обаче вече са спасени. 

Земетресението нанесе също сериозни щети по домовете и училището в Дамаси. Както отбеляза губернаторът на Тесалия Костас Агорастос, "със съдействието на армията на стадион Дамасиу ще бъдат разположени шатри за нощувка на хората, чиито къщи са повредени".

Вторичните земетресения са десетки според сеизмоложката 
Петя Трифонова. По думите й някои от тях са с магнитуд над 5 по Рихтер