Протестиращите традиционно се събраха пред президентството. Призивите са хората да си носят палатки, храна и вода, защото са се заканили да останат до момента, в който исканията им бъдат изпълнени.

Блокадите в София започнаха още по обяд. Минути след 12 протестиращи излязоха на кръстовището на булевард „България” и „Иван Гешов” и спряха движението.  
СНИМКИ: Съйко СЪЕВ

Стигна се до напрежение между хората, блокирали кръстовището и шофьори, които се опитваха да минат по булеварда. Въпреки опитите на полицията да регулира движението, част градския транспорт в района също остана под блокада за известно време.

Блокадата на кръстовището прерасна в шествие. Демонстрантите минаха по булевард „България” към „Петте кьошета” и Съдебната палата.

Последователно бяха блокирани и кръстовищата пред Министерския съвет и Ректората, след което шествието спря на „Орлов мост”.

Паралелно с това, недоволни започнаха да се събират в триъгълника на властта още по обед. А в същото време друга група протестиращи блокира едното платно на булевард „Александър Малинов” в кв. „Младост”.

На мястото на протеста в момента е нашият оператор Съйко Съев. Ето какво видя той през обектива на камерата си:ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ