Броени дни остават да най-светлия християнски празник - Великден. Хората вече са с приповдигнато настроение и с нетърпение очакват почивката. По предвидливите вече са започнали и да съставят менюто за трапезата.
По традиция на Възкресение Христово хората слагат агнешко. Точно пред щанда за месо се извиха и големи опашки на едно от най-посещаваните тържища в София - Женския пазар, видя фоторепортер на БЛИЦ.

Агнешкият бут вървеше по около 12-13 лева за килограм, докато малко по-евтини са плешката и разфасовката - около 10 лв за килограм. 

 
 
 
 
 


Традиционни за трапезата са и боядисаните яйца. Все по-предпочитани са тези, снесени от свободни кокошки. Най-големият размер от тях се търгува по около 0,28 стотинки за брой.
 


Празникът няма да е пълен и без зелената салата. В това отношение пък сергиите са препълнени с лук, маруля, домати и други, като търговците са въвели и промоции, например 3 връзки лук за левче, или 3 марули за левче.
 
 
 
 
 
 


Няма как да мине и без козунак, като най-разпространения вид, този със стафидите върви за малко под 3 лева.
 


Наблюдава се леко повишение в цените на зарзавата за празника, но това не отказва столичани да се снабдят с желаните продукти, за да посрещнат подобаващо празника.