Майка на единадесет деца от столичния квартал "Христо Ботев" може да остане на улицата заради строеж на здравен център. От район "Слатина" заявиха, че неколкократно са предупреждавали хората в квартала, че предстои събаряне на постройките. 

Жана има 11 деца и от 30 години живее в постройка. Споделя, че ако бъде съборена, остава на улицата, а децата няма да могат да се посещават детска градина и училище, съобщава Bulgaria ON AIR.

"Къде ще ходим? Дайте ми някакво жилище, за да излезем от тази мизерия. На мен ми писна в тази мизерия, пълня вода в туби, защото нямаме вода, отрязаха ни тръбите", оплака се тя.

Жана има адресна регистрация в района, но не на мястото, където живее. Тя има право да кандидатства за жилище, но не е подала документите, за да ѝ бъде осигурено такова.

"Никой не смята да оставя никого без покрив над главата. Този проект вече има дълга история и хората се предупреждавани неколкократно с молба да почват да си търсят друго място", обясни кметът на район "Слатина" Георги Илев.

Той познава семейството и друг път се е срещал с проблемите им.

"Наложи се да ѝ отнемем две от децата и да ги дадем за грижа извън нейното семейство, заради изключително лошите условия, в които се отглеждат", поясни Илиев.

За хората, които живеят в района, където ще се изгради здравният център и не са подали документи, има резервен фонд "Жилища", който може да им предостави място за настаняване.