Възрастна жена твърди, че е бита от охранител в Ортопедичната болница в Горна баня. Инцидентът е станал в неделя, когато жената отивала на свиждане на съпруга си, който бил опериран. От МВР потвърдиха за случая, който все още се разследва.
20 минути преди разрешения час за свиждане 73-годишната Верка Сфидосова вече е пред Ортопедичната болница. "Може би тука имам вина, че не си погледнах часовника, а тръгнах по-рано", каза тя, цитирана от БНТ. 

По думите на самата охрана в неделя режимът е по-свободен и посетителите се пускат и по-рано по тяхна преценка. На входа обаче Верка е спряна от охраната, следва размяна на реплики, тя тръгва към асансьора и там по думите й охранителят се нахвърля върху нея. "С влизането започна с юмруци да ме бие в главата, много силни юмруци в гърдите, риташе ме в краката, аз пищях, виках помощ, нямаше никой", твърди жената. 

Верка успява да натисне копчето на асансьора, стига до съпруга си и звъни на 112. На следващия ден си вади медицинско и подава официален сигнал в полицията.

"Ужасът, който изживях никога няма да го забравя, този младеж, този младеж, не знам, не мога с какво да го оприлича, нямам думи", заяви възрастната жена. 

Охранителят е Владимир Христов, с висше образование, от три години работи в "БМД протекшън" - фирмата, която охранява болницата. "Нямам спомен да съм я бил, но се опитах да я извадя, все пак това ми е работа", заяви той. 

"Тя вече се дърпаше, блъскаше вратата и аз с ръце. Тя падна, блъскаше вратата, аз се опитах да я издърпам, не знаех какво да направя, просто трябваше да я хвана, тя беше много афектирана", добави Христов. 

От болницата заявиха, че са поискали Христов да бъде отстранен от работа. Готови са да предоставят на полицията видеозаписите от деня на инцидента, стига да ги поискат.