Задават се големи проблеми за хората, които живеят в столицата на България. Пред София има две кризи – неимоверното поскъпване на тока и поскъпването на природния газ. Всеки един от нас може да усети тази промяна по джоба си. По-високите цени на тока ще се отразят на градския транспорт, а поскъпването на газа на „Топлофикация“ - София.


Това заяви председателят на СОС от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Столична община финансира всяка година градския транспорт със 150 млн. лева, но от кризата през миналата година има дупка от 40 млн. лева.

Градският транспорт в София е чист, климатизиран и уютен. Това се дължи на факта, че по време на кризата не си позволихме да икономисваме от Градския транспорт, за да предпазим хората“, подчерта той.

„Критиките срещу мен не са основателни, обяснявам си го с предизборната обстановка. Трябва да надмогнем този манталитет.

Приех предложението на ГЕРБ-СДС, за да възстанови диалога и да върнем нормалността. По фундаменталните проблеми на София трябва да имаме консенсус“, обяви новият председател на СОС, пише Novini.bg.

"Веднъж трябва да върнем диалога между нас, а след това и с гражданите. Трябва да се върнем и в зала, а това става с прекратяване на хибридните заседания.

Като се гледаме в очите, се надявам поне част от лъжите да не бъдат изречени", подчерта той и добави, че предстои да се инициират среща с жителите на софийските квартали, за да бъдат чути проблемите на хората.

"Преди две години г-жа Фандъкова ме покани да вляза в СОС. Не може развитието ми да се свързва с младежката организация на ГЕРБ и затова, че съм сниман с лидера Бойко Борисов, обясни Георгиев, който подчерта, че е изграден професионалист като юрист и университетски преподавател", сподели Георгиев.

„С колегите ми трябва да надмогнем себе си и да заработим адекватно. Работата ми е много отговорна.

Уверен съм, че съм припознат заради професионалните ми качества. При нас в ГЕРБ се дава път на тези, които искат да работят“, подчерта Георги Георгиев.

„Искрено се надявам правителството да преразгледа Плана за възстановяване, с който орязаха 200 млн. лева от София за канализация“, посочи той.

„Благодарение на адекватното управление на общината финансовото състояние на столицата е стабилно. Новият бюджет също ще е балансиран.

Новата вълна от мерките, които предложихме, са ефективни. Благодарение на тях 7,5 млн. лева ще спестим на малкия бизнес в столицата. Близо 2000 са фирмите, които сме подпомогнали. Продължаваме да надграждаме и още“, каза още председателят на СОС.

"Трябва да успокоим гражданите на София, че отговорно вършим работата си. Трябва да обясняваме обаче повече за всичко, което сме направили", каза още Георгиев.

На въпрос какво е решението за преместваемите обекти в София, след случая със загиналото 16-годишно момче, Георгиев обясни:

„В такива случаи всички партии проявяваме здрав разум. Нашата цел е да подредим града по по-добър начин, както и да има по-голям контрол. Надявам се в края на ноември ще имаме завършен проект на наредба в тази връзка“.