На двадесет и първия ден от протестите в София се случиха куп неща. БЛИЦ припомня, че по-рано днес шепа протестъри блокираха ключови столична кръстовища.

След това неколцина демонстранти блокираха движението на Орлов мост и пред Софийски университет. Случилото се изнерви до краен предел софиянци, които бяха принудени да бъдат блокирани в днешните жени в километрични задръствания.

След като около 19 часа протестиращите се събраха в триъгълника на властта към 22 часа те тръгнаха по софийските улици и булеварди. Разделени на няколко лъча демонстрантите се запътиха по улица „Георги С. Раковски“, към площад „Македония“ и към Орлов мост.

Именно на емблематичното софийско кръстовище се струпаха най-много хора. Там обаче се видяха и редица безумни сцени. Част от демонстрантите бяха опънали палатки, други тенти, а трети пиеха бира на дървени маси с пейки.


Имаше такива, които решиха, че към алкохола трябва да има и мезе и си спретнаха барбекю на Орлов мост.

Един младеж изправи косите на всички като се качи върху един от орлите на емблематичния мост.

До колко часа ще продължи блокадата на София все още не е ясно.

На този етап протестите преминават без напрежение и провокации.

Интересен момент бе когато протестиращите се отдръпнаха от пътното платно, за да пропуснат линейка, прекарваща болен.

„То на фона на мъките, които причиниха днес на десетки хиляди, чакащи в жегите, пропускането на една линейка си е гола фукня“, така коментира софиянец в мрежата пропускането на линейката.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!