Улица „Добруджански край” в квартал „Красно село” е била обявена за Зелена зона, без състоянието на настилката да отговоря на необходимите условия. На същата улица на Кирил Димитров е била сложена скоба за неплатено паркиране. Той паркирал колата си без опасения за санкции, тъй като е спирал на същата улица и преди. Димитров смята, че не е редно да му бъде наложена глоба, при положение, че пътят е разбит, предава Нова тв.

„В проведения разговор със служителите на градска мобилност стана ясно, че това подобие на улица вече е Зелена зона. Те бяха снабдени с апарат за мобилно плащане, с нов автомобил, сложи ли са нова табела. Няма лошо, но проблемът е, че не са оправили улицата. Проблемът е, че се плаща за паркиране в горски път”, сподели той.

От Община "Красно село" съобщиха, че улицата станала част от зоната при последното нейно разширяване през октомври 2018 г. и това се е случило по искане на жители на квартала. „Когато райони се вкарват в Зелена зона, се вкарват цели карета”, обясниха от Общината. Въпреки състоянието на улицата, не е било възможно само тя да бъде извадена от това каре.

Тогава обаче, районът се е намирал в препроектиране. Сега той вече е в проектиране и до 2-3 месеца от Общината се ангажираха, че улицата няма да изглежда така.