От снощи е възстановено топлоподаването, но налягането по тръбите се качва постепенно. Нормалната работа на радиаторите ще се възстанови днес до обяд. Това заяви в ефира на Нова телевизия Николай Стойнев, общински съветник от ГЕРБ.
В остър спор с него влезе и политикът от БСП Калоян Паргов, който остро нападна опонента си за некачествени ремонти и крадени пари.

"Разбирам, че сме в предизборен период и БСП ще се опита да лансира всякакви версии. Представихме ясно пред "Топлофикация" 3 задачи. Първо да бъде възстановено максимално бързо топлоподаването, второ, да бъдат разследвани причините за аварията. Не е нормално да е толкова огромна. Твърди се, че е токов удар. Трето - да изработят схема, която да компенсира хората, които тези дни останаха без парно", заяви гербаджията.

"След като прокуратурата ще разследва, нека да види как са изпълнени ремонтите, които явно са предизвикали корозия на тръбите. Имам предложение към "Топлофикация". Трябва да има системи за мониторинг и следене, които казват къде има пробиви", поде веднага Паргов.

"Това беше заложено в бизнесплана до 2020 година", посече го Стойнев и добави: "Появиха се съмнения, че това може да е умишлен саботаж, но искам да говорим след разследването. Трябва да има независима проверка.".

Двамата не спираха да се припират в ефир, а думите и обвиненията летяха в ефир.

"Явно на ГЕРБ предизборно не им издържат нервите. Първо трябваше да започнем с извинение, защото всички мръзнат заради това, че принципалът не си върши работата. Всички ние го отнасяме заради небрежността и нехайството", гневно се нахвърли Паргов.

"Има информация всеки колко време не е имал топла вода. Очакваме дружеството да предложи система за обезщетяване", завърши пък Стойнев.