Полицаи обикалят заведенията в София и призовават персонала им да ги затваря. За това съобщиха читатели на БЛИЦ, станали свидетели на действията на униформените в няколко обекта. 

Както БЛИЦ съобщи, по-редно днес заради разпространението на коронавируса на територията на цялата страна бе въведено извънредно положение, което ще бъде в сила 29.03.2020 г.

Със своя заповед здравният министър забрани посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ, с изключение на банковите и застрахователните офиси, хранителните магазини и аптеките в тях.

Решено: 5 години затвор и 50 000 лева глоба за нарушителите на карантината за коронавируса 

На ресторанти и заведения за бързо обслужване се разрешават доставки на адрес при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

Други читатели на медията ни пък съобщават за засилено присъствие на полицаи покрай хранителните магазини. По-рано от МВР съобщиха, че с цел осигуряване на обществения ред и предотвратяване на напрежение, в районите на търговски вериги за хранителни продукти, аптеки и дрогерии ще бъде осигурено полицейско присъствие.

Разпореждането е на главния секретар е до директорите на СДВР и ОДМВР в страната.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

На [email protected] БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света