Последно поколение лазер за урологично лечение при камъни или доброкачествено увеличена простата заработи днес в Хил клиник. Болницата е известна с безупречната си репутация като място, където иновативни технологии от цял свят работят в полза на пациентите.

Днес в операционна сесия с 5 пациенти чрез лазерната система SuperPulsed SOLTIVE Premium бяха безкръвно премахнати увеличени простатни жлези по метода енуклеация. Лазерът на Олимпус има значително усъвършенствани характеристики в сравнение с конвенционалния Holmium YAG.


С него се разбиват безмилостно урологични камъни, практически без ретропулсия и повече контрол по време на литотрипсията. За пациенти с увеличена простата новият лазер презицно отделя меките тъкани за модерна, бърза енуклеация. Видимо подобрена е хемостазата. Тъй като използва по-ниска мощност за аблация, SOLTIVE работи с намалени топлинни ефекти, което гарантира липса на увреждане на меките тъкани и дразнещи симптоми.
 
"Работим без компромис и се стремим да имаме най-доброто, което модерната медицинска наука може да предложи. Пациентите ни получават най-доброто възможно лечение и ние сме горди, че освен техниката имаме и перфектния екип от специалисти." сподели урологът д-р Александър Боцевски.
Операциите бяха извършени от екип под ръководството на

 испанския топуролог д-р Фернандо Санча и бяха наблюдавани от няколко чуждестранни и български лекари. Специалистите от Хил клиник с радост споделят своя опит с колегите си, защото вярват в лазерната урология и се надяват тя да стане стандарт и в други болници. Лазерът е уникална технология, чрез която практически без никакъв разрез се достига до простатата, тя се отделя, раздробява на много малки парченца и се извежда извън тялото.

Пациентът е в съзнание през цялото време, самата манипулация е кратка и след нея няма дълъг възстановителен период. По този щадящ за болния начин могат да се премахнат дори огромни простати, над 100–грамови. Ползват се най-тънките и най-гъвкавите лазерни влакна. След операцията, тъй като няма шевове и зарастване, мъжът веднага се раздвижва и още на следващия ден е изписан и се прибира у дома.