Бритни Спиърс обяви, че слага край на кариерата си, поне докато баща й продължава изцяло да контролира живота й. 

Поп звездата сподели публикация в социалните мрежи, където обяви решението си. "Няма да се появя на сцената, докато баща ми решава какво да нося, да казвам, правя или мисля. Правя това през последните 13 години.

По-добре е да танцувам по пижама, без стайлинг или грим в хола си, отколкото на сцената в Лас Вегас, без да мога да контактувам с феновете си. Освен това от много дълго време не ми е позволено да ремиксирам песните си и да записвам нови сингли... Просто се отказвам!"

Бритни Спиърс се опитва да се отърве от попечителството на баща си от 2014 г. През юни тази година тя за първи път от две години даде лично изявление в съда, като за пореден път поиска да прекрати настойничеството.

Спиърс изрази и възмущението си от поведението на сестра си Джейми Лин. На музикалните награди на Radio Disney през 2017 г. тя изпя микс от хитове на Бритни, които са наранили певицата силно: "

Не ми харесва, че сестра ми се появи на церемонията по награждаването и изпълни песните ми в ремикси! Тази така наречена подкрепа ме нарани дълбоко!"

След като постигна малката си победа в съда Бритни получи възможността самостоятелно да избере адвоката си, който ще бъде нейният защитник по делото срещу попечителството на баща й, певица продължава да се бори за своята независимост.

Няколко часа преди споделянето на публикацията, която обявява края на кариерата си Спиърс публикува и още една новина - в нея казва, че любим човек, който на висок глас е заявил подкрепата си, всъщност не е направил нищо, за да й подаде ръка за помощ в трудните моменти.

Певицата не посочи име, но последователите решиха, че става въпрос за по-малката сестра на Бритни, която наскоро наистина изрази публично подкрепа за Бритни.

"Няма нищо по-лошо от това, когато най-близките хора, които никога не са ти помогнали, публикуват информация за твоята ситуация, каквато и да е тя, и справедливо заявяват подкрепата си... Няма нищо по-лошо от това! Как смеят хора, които ме "обичат най-много", да кажат изобщо нещо? Като по това време дори не посегнаха да ме вдигнат!

Как смеете да кажете публично, че сега ви пука?... ако четете това и знаете кои сте и наистина имате достойнството да кажете нещо за моята ситуация само, за да запазите репутацията си, моля, спрете в своите праведни пориви. Толкова сте далеч от истината, че дори не е смешно!"