Рок легендите Deep Purple изнесоха невероятно шоу в препълнената „Арена Армеец“. Преди две години рок величията стартираха турнето The Long Goodbye, с което приключват окончателно своята концертна дейност като за втори път София е част от турнето им, информира „Булфото“.
 

Хилядите зрители в залата изпаднаха в истински шок, когато пианистът Дон Еърли започна да свири популярната детска песничка „Тихо се сипе първият сняг“. След това всички се включиха в изпълнението.


 
Преди това Еърли изсвири фолклорни мотиви от песента „Ерген деда“.
 
Коледното настроение продължи Иън Гилън, който излезе c шaпкa нa дядo Кoлeдa, зa дa изпee „Lаzy“.
 


На концерта присъства и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

„След такъв концерт не ти се иска просто да се прибереш вкъщи и да продължиш с всекидневието, все едно нищо не се е случило. Разбира се, че не идват за първи път в България. И все пак, вярвала ли съм едно време, че ще гледам на живо концерт на Дийп Пърпъл?
 


Не, никога, и усещането за сбъднато чудо е прекрасно. Пърпъл възпламеняват българска аудитория, в същото време Софийската филхармония изправя Виена на крака с рапсодия “Вардар”. Музиката е навсякъде около нас и ни обединява повече от всичко“, написа тя във Фейсбук.
 


Единственото нещо, от което феновете бяха недоволни от концерта, е рекордно кратката му продължителност – час и 30 минути, включително бисовете.