Американската писателка и сценаристка Джесика Тайш отправи обвинения за сексуален тормоз срещу холивудската звезда Ричард Драйфус, съобщава БГНЕС.

Признанието на 58-годишната Тайш публикува в събота в електронната версия на списание "Ню Йорк". Според писателката инцидентът станал през 1987 г., когато тя работела заедно с Драйфус и пишела сценария за едно от предаванията по телевизия ABC. Тогава актьорът я поканил във фургона си на снимачната площадка и се съблякъл гол пред нея.

Освен това, Тайш заявява, че през периода, в който е работила с него, Драйфус многократно й отправял непристойни предложения и правел неприлични коментари по неин адрес.

70-годишният Драйфус, който е носител на Оскар, излезе с изявление, в което отрича обвиненията, че се е събличал пред Тайш. Все пак той признава, че наистина е флиртувал със сценаристката, но смятал, че тя нямала нищо против това.

Темата за сексуалния тормоз стана изключително актуална в САЩ след скандала около продуцента Харви Уейнстейн. С обвинения срещу него от началото на октомври досега са излезли около 50 жени, включително актрисите Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу.

След развитието на този казус започна вълна от обвинения за тормоз срещу известни хора като актьорите Кевин Спейси, Дъстин Хофман и Стивън Сегал, комика Луис Си Кей, журналиста Марк Халперин, бившия президент на САЩ Джордж Буш-старши и много други популярни личности.