До последно българският представител Кристиан Костов бе на първо място сред резултатите на народа. За първи път обаче те не бяха оповестени публично, а зрителите видяха само вота на държавите участнички в певческата надпревара. Това веднага породи версии в мрежата за гей заговор, довел до обрат на финалния ден от песенния конкурс „Евровизия”.
„Отново гей дружинките в Европа обърнаха конкурса”, негодуваха потребителите в мрежата. Подобни коментари се появиха и на официалната страница на конкурса.  

Португалецът Славадор Собрал, който спечели „Евровизия” тази година, освен че неофициално е спряган за човек с хомосексуална ориентация, е аутист, с лека форма на умствена изостаналост, който чакал да му трансплантират сърце.

„Значи, разбрахте ли сега? Догодина, ако не пратим някого в будна кома, ще сме най-големите балами!”, избухна във Фейсбук журналистката Албена Вулева, която бе една от хилядите в мрежата, които изразиха мнение, че Собрал е спечелил  „Евровизия” по милост. Самият Кристиан също изрази леко съмнение, че победителят е заслужавал първото място. „Доста хора смятаха, че Салвадор ще спечели, но мисля, че най-доброто изпълнение беше нашето.

Всички ми казваха, че съм победител и наистина поставих България в топ 3”, каза Крис, след като разбра, че остава на второ място.
Малко разочарован, той е категоричен, че по всяка вероятност повече няма да участва в „Евровизия”, защото му омръзнало да е вечно вторият.