Бившият брадър Джино Бианкалана, бизнесдамата Ваня Червенкова и фолкпевецът Константин са малка част от родните знаменитости, които не крият, че са притежатели на огнестрелни оръжия, пише „Телеграф“.

„Аз съм притежател на пистолет, трябва да имам правото да се защитя с него, ако съм застрашена. Преди две години три пъти влизаха маскирани в моя дом, докато аз бях там, и не можех нищо да направя. Искам да мога да се защитавам в собствения си дом! Да, ще се изпозастреляме. Ще има един, двама, трима убити, но по-натам ще спрат. Бандитът ще се замисли, че вече има шанс да си изкарам пистолет изпод възглавницата и да му пръсна черепа“, заяви Червенкова в началото на годината.

При гостуването си в предаването „На кафе“ Ваня влезе в ролята на истински експерт анализатор и коментира тежките криминални престъпления в страната. Тя допълни, че всеки има правото да пази себе си и близките си, именно затова пистолетът винаги е близо до нея. Милионерът Джино Бианкалана бе забелязан също въоръжен из столицата.

Преди броени дни срещу Джино отново бе извършено посегателство – скъпото му возило „Мерцедес“ бе жестоко надрано с ключ. Това е вторият случай, в който неизвестни извършители мъстят на мачото, удряйки го по болното място.

Самият Джино неведнъж е споделял, че е страстен почитател на хубавите автомобили и отделя изключително много време, за да поддържа колите в гаража си.

Попфолк изпълнителят Константин сам издава, че кандидатствал и се сдобил с пистолет съгласно всички изисквания, нужни за издаване на разрешително. Въпреки че мрази оръжията и е далеч от тези неща, изпълнителят купил пистолета заради случай, в който самият той щя; да го отнесе. При едно от пътуванията си към Димитровград през Хасково певецът се натъкнал на двайсетина роми, които налагали възрастен мъж.

В ефир Коцето разкри, че побойниците ръгали с ножове жертвата си, навсякъде имало кръв, а колите просто подминавали.

Макар да се движи с охрана, откритието на „Ара мюзик“ Ванеса също има мераци да се сдобие с оръжие. От няколко месеца изпълнителката ходи на стрелба и твърдиу, че вече се справя отлично. Дори е запалила колежките си, които от време на време я придружават. Злите езици шушукат, че гаджето на Преслава – Павел, подобно на Джино, не оставя пистолета. Според меломаните Павел се вживява като охрана на брюнетката и е съвсем нормално да е въоръжен.